Sunday, 20 March 2011

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga..=(


Pelbagai dugaan datang menimpa aku sewaktu aku form 5.. dengan pemergian arwah mak aku.. pemergian arwah nenek aku.. lepas tu SPM.. citer dia mcm ni.. time tu hari sabtu.. pagi tu aku,abg ali dan sabri(kawan abg aku) balik kg nek motor.. mak aku da halang.. suh nek kereta dengan dia. tapi aku degil. sebab aku nak rasa macam mana blk kg nek mtor.. so.. aku ttp dgil.. dlm pjlnn.. lpas je exit sermbn.. mtor sabri rosak.. terserempak lak dgn mak aku.. mak punya la risau. dia kol abg ali.. setelah sampai ke kg. aku,abg ali,sabri,pkck ak dan adk sdara aku yg len cat kg.. aku tdo kg.. tp mak,kakak,k.ngah n abg fairuz blk time lpas zohor.. sampai je mereka kat rumah cheras.. malam tu pula mak dan ayah pergi rumah nenk sebelah ayah.. pastu mak blk umah dlm pkul 12 mcm tu. esk tu pg2 aku bgn.. aku dpt brta dr ayah aku. yang mak msuk hspital.. nthan ayah suruh balik. kami pun balik. dlm perjalanan blk.. hujan.. mula2 kami singgah berhenti. tapi rasa macam tak boleh sabar.. kami terus bergerak balik.. sampai je di simpang bndar sri putra.. aku dengan selamba boleh tertido kejap.. mungkin keletihan.. abg ali dan sabri pulang ke tmpt bljar.. aku balik cheras sorang2.. sampai je umah.. aku rehat kejap. pastu dapat tahu. mak masuk icu. terus aku gerak tanpa tunggu kakak aku.. aku gi sana naik mtor.. aku tggu dkat bilik menuggu kat hospital lama juga la.. sebab ramai sgt ziarah mak aku kt icu.. pkul 6.30 baru aku masuk bilik icu tu.. lpas aku jumpa mak aku.. fmly aku ada minta tlong jaga mak.. tapi aku letih.. aku balik rumah.. pun hujan gak.. malam tu aku tk dapat tido. pkul 12 aku tido kejap.. tiba-tiba... telefon rumah aku berbunyi.. k.ngah aku angkt.. dapat pggilan dari hospital.. pihak hospital ckp mak dalam keadaan kritikal.. aku terkejut.. aku menangis.. masuk je dalam kereta.. pihak hospital telefon hp ayah aku lak.. cakap suh dtg cpt.. mak dah nazak.. kami terus bergegas ke sana.. sampai je sana.. kami igt kami dapat jumpa mak buat kali t'akhir.. dalam masa sejam kami dlam hospital tu.. tiba-tiba.. datang seorang nurse.. dia tya.. 'ada sesiapa lagi tak nak datang tengok mak??' kami tercengang.. kakak tya pada nurse tu 'mak saya masih ada lgi ke xda??' nurse cakp mak da xda.. rupa2 nya.. dalam perjalanan kami ke hospital.. mak telah pergi meninggal kan kami selama-lamanya.. :'( .. mak.. ampunkan dosa anak mu ini.. selang 2 bulan kemudian nenek aku pula meninggal. hidup aku umpama sudah jatuh ditimpa tangga.. tetapi pape pun.. aku kena kuat.. Ya Allah.. tempatkan lah mak dan nenek aku bersama-sama orang2 yang beriman.. Ampunkan dosa mereka Ya Allah.. :'(

1 comment:

  1. napa post crta sedih????
    sedih sgt2....b4 ni xtaw pn kisahnya mcm 2..
    x berani nk tya...
    meh kita doa utk arwh2 mreka yg kita syg agr mrke dtmptkn d klgn ummat Rasulullah...:'(

    ReplyDelete